Ypatinga klasė, kad visiems būtų lygios galimybės lavintis. ,,Saulės spinduliuose nelieka šešėlių“

  • Paskelbė : Marius Smilingis
  • Paskelbta: 2022-09-08
  • Kategorija: Aktualijos

Ypatinga klasė - sensorinis kambarys, įrengtas 38,48 m2 patalpoje. Erdvė pritaikyta tiek pradinio ugdymo mokiniams, tiek gimnazistams, tiek gimnazijos darbuotojams. Unikali aplinka skirta visų pojūčių sužadinimui ir stimuliavimui, vienu metu mankštinama uoslė, klausa, rega, jutimas.

Šios patalpos įrengimas suteikia puikias galimybes dar kokybiškesnei pagalbai specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams.

Tai taip pat puiki edukacinė ir poilsio erdvė, kurioje vaikai gali nusiraminti ir atsipalaiduoti, kai užplūsta stiprios emocijos, susikoncentruoti, kai iškyla nauji iššūkiai, ar tiesiog pasimokyti naujų savipagalbos įgūdžių su specialistu.

Sensorinio kambario viena iš erdvių - integruota erdvė, skirta meno terapijos užsiėmimams. Šiuose užsiėmimuose galima geriau pažinti bei suprasti savo mintis, jausmus, elgesį. Grupinių užsiėmimų metu mokiniams atsiranda galimybė išreikšti palaikymą, paramą vienas kitam, sulaukti atjautos ir supratimo kalbant apie sunkius ar skausmingus patyrimus. Bendra kryptinga veikla, pasitelkiant meninės raiškos priemones, leidžia megzti taip svarbius paauglystėje socialinius ryšius.

Tyrimais įrodyta, kad meno terapija, sensorinių pojūčių aktyvinimas mažina įtampą, padeda reguliuoti vidinę savijautą, pagerina nuotaiką, stiprina tarpusavio bendravimą. Tai padeda sukurti visiems prieinamą galimybę pasirūpinti savo psichine sveikata.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos