Bendradarbiavimo sutarties pasirašymas

  • Paskelbė : Marius Smilingis
  • Paskelbta: 2023-11-17
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 14 d. gimnazijoje sulaukėme gausaus ir šiek tiek neįprasto svečių būrio. Pasipuošę į mokyklą skubėjo Kretingos trečio amžiaus universiteto studentai. Visus sutraukė neeilinis įvykis – Bendradarbiavimo sutarties tarp Kretingos trečio amžiaus universiteto ir Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos pasirašymas. Data pasirinkta neatsitiktinai.

Lapkričio 20-24 dienomis Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija 24 -ąjį kartą kviečia švietimo, kultūros ir meno, verslo įstaigas, institucijas, organizacijas ir visus suaugusiuosius mėgautis gyvenimu ir mokymusi ir kviečia suaugusiųjų švietėjus bei jų įstaigas/organizacijas rengti suaugusiųjų mokymosi savaitę ir kviesti visos Lietuvos žmones švęsti mokymosi džiaugsmą. Šios mokymosi savaitės tema – „Mokymosi tinklai“.

Gyvename netoli jūros. Ji neatsiejama nuo tinklų, kaip ir mokymasis: vieni jau esame įsipainioję, kitus vis dar reikia „sugauti“ ir tam ieškome tinkamo tinklo, treti patys ieškome tinklo, į kurį galėtume su džiaugsmu pakliūti. Ir mokomės dažniausiai ne vienumoje, o su kitais – grupėse - „tinkluose“.

Pagrindiniai Mokymosi savaitės tikslai: sutelkti įvairias besimokančias bendruomenes bendrai veiklai, atskleisti mokymosi svarbą gyvenimo kokybei, parodyti suaugusiųjų mokymosi galimybes įvairioms visuomenės grupėms, didinti jų dalyvavimą mokymesi.

Tad šia proga nutarta Mokymosi savaitę pradėti nuo svarbaus tiek gimnazijai, tiek universitetui bendradarbiavimo susitarimo. Abi pusės sieks inicijuoti, rengti ir vykdyti įvairias bendras edukacines, kultūrines programas, efektyvinti saviraiškos galimybes, dalyvaujant bendruose renginiuose, siekiant stiprinti kartų bendravimą. Juk senjorai, sukaupę neįkainojamą gyvenimo patirtį, gali pasidalinti ja su gimnazistais įvairių bendrų renginių metu.

O kad susirinkę studentai ir patys kažko naujo sužinotų, gimnazijos direktorius dr. Kęstutis Trakšelys paskaitė pranešimą „Laimingos senatvės principai“. Svečiai buvo sužavėti optimistiško, įkvepiančio, žaismingo paskaitos tono, lektoriaus humoro jausmo, tad paskaita neprailgo, auditorijoje skambėjo juokas. Anot lektoriaus, „tikrai geriau žvelgti į gyvenimą optimistiškai nei dejuoti ir visus kaltinti“.

Po paskaitos senjorams buvo surengta ekskursija po gimnaziją – jie apžiūrėjo modernias laboratorijas, sensorinį kabinetą, biblioteką, buvo sužavėti pamatę bičių avilį ant stogo. Gėrėjosi atnaujintais kabinetais, erdvėmis, pasidžiaugė, jog mokiniai turi ne vieną poilsio zoną, kur gali atsikvėpti.

Džiaugiamės gražia užsimezgusia draugyste ir tikimės dar ne vieno kartu parengto renginio, abipusio bendradarbiavimo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos