Studijų mugė 2022

  • Paskelbė : Marius Smilingis
  • Paskelbta: 2022-11-22
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

„Studijų mugė 2022“: puiki proga išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus

Penktadienį Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje šurmulio būta daugiau, nei įprasta: čia vyko tradicinė „Studijų mugė 2022“. Po poros metų karantino gyvai surengta mugė sutraukė apie tūkstantį moksleivių ne tik iš Kretingos miesto ir rajono ugdymo įstaigų, bet ir iš Klaipėdos rajono bei Šventosios. Proga susitikti ar nuotoliniu būdu atsakyti moksleiviams į rūpimus klausimus dėl būsimos studijų ar profesinio mokymo programos pasirinkimo pasinaudojo 23  aukštųjų ir profesinių mokyklų atstovai.

„Studijų mugės 2022“ programa buvo surengta taip, kad moksleiviai galėtų išklausyti  ne po vieną studijų programų pristatymą, o pasirinkti keletą labiausiai juos dominančių. Galimybe prisistatyti tokiu būdu puikiai įvertino renginyje dalyvavę lektoriai ir dėstytojai.

Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos organizuojamoje studijų mugėje tradiciškai dalyvaujančios Lietuvos verslo kolegijos strateginės plėtros ir komunikacijos skyriaus vadovas Modestas Vaikšnoras kartu su skyriaus specialiste Viktorija Reliugaite bei Studentų atstovybės prezidente Silvija Aleksandravičiūte vedę moksleiviams profesinio orientavimo ir karjeros konsultavimo užsiėmimus pasidžiaugė, kad jų turėjo net penkis. Užsiėmimų metu buvo pristatyta aukštoji mokykla, studijų bei karjeros galimybės, priėmimo sąlygos bei reikalavimai. Taip pat moksleiviai turėjo galimybę sudalyvauti Kahoot žaidime apie LTVK.

„Džiaugiamės susitikę su gausiu būriu moksleivių, tikimės sulaukti jų Lietuvos verslo kolegijoje kaip studentų jau nuo rugsėjo mėnesio“, - sakė M. Vaikšnoras.

Didelio moksleivių susidomėjimo sulaukė Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos prisistatymas. Komunikacijos specialistė, lektorė Indrė Diksė akcentavo, kad moksleiviai – labai aktyvūs, domisi viskuo, kas susiję su studijomis, specialybėmis, galimybe įsidarbinti. Ji atkreipė dėmesį, kad studijų programas ir konkrečiai savo specialybę – jūrų inžineriją – moksleiviams pristatė Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos alumnas Vygantas Čėsna.

Dar vienas alumnas, tik šiemet baigęs gimnaziją Tomas Perkumas atstovavo savo alma mater – Vilniaus universiteto tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutui. Politikos mokslus studijuojančiam pirmakursiui, pristačiusiam studijų programą, į kai kuriuos klausimus padėjo atsakyti jo istorijos mokytoja Dalia Šimonienė. Ir mokytoja, ir buvęs mokinys tikino, kad sulaukė gausaus būrio besidominčiųjų studijomis šioje aukštojoje mokykloje, ir ypač smagu, kad tarp tų besidominčių buvo nemažai Tomą Perkumą atsimenančių gimnazistų.

Kaip visada didelio dėmesio sulaukė Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto prisistatymas. Pasak grafinio dizaino studijų programos vadovo lektoriaus Martyno Lapo, studijų mugė Jurgio Pabrėžos gimnazijoje yra išties naudinga. „Šiandien ne visi norintys tilpo į kabinetą, nors srautai buvo penki. Pristatėme ir grafinio dizaino, ir interjero dizaino programas, kaip visada, pakvietėme besidominčius apsilankyti mūsų fakultete „gyvai pačiupinėti“ tai, ko mes mokome, ką mes darome ir sukuriame. Jau ir šiandien buvo norinčių parodyti savo darbus, pasikonsultuoti, pasitarti, ko dar reikėtų stojant į mūsų fakulteto specialybes, renkantis čia esančias programas“, - renginio įspūdžiais dalijosi M. Lapas.

Tai, kad šių metų renginys su kaupu pateisino lūkesčius, minėjo ir studijas užsienyje pristatančio  UniExpert lektorius Vytautas Masiokas, kalbėjęs tema „Į ką atsižvelgiu rinkdamasis universitetą“ ir pajuokavęs, kad moksleivių gausa, matyt, susijusi su tuo, kad ši studijų mugė – pirma „gyva“ po poros karantino metu vykusių nuotolinių.

Kad moksleiviams išties svarbu savo akimis pamatyti ir savo rankomis išbandyti tai, ką dirba vienų ar kitų profesijų atstovai, puikiai iliustravo profesinių mokymo centrų prisistatymai, o prie III aukšto fojė įrengtų Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro stendų ne vien pusvalandžio trukmės pristatymų, bet ir dešimties minučių pertraukų tarp jų metu būriuodavosi ne tik mokiniai, bet ir mokytojai.

Pasibaigus renginiui viena pagrindinių jo organizatorių karjeros specialistė Alma Slaboševičienė dėkojo visai Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos bendruomenei, padėjusiai surengti „Studijų mugę 2022“. Padėkota ir kolegėms karjeros specialistėms Ingai Žukauskaitei, Livija Grajauskienei, Jurgitai Korsakienei ir Indrei Kovalskei, prisidėjusioms, kad iš miesto ir rajono mokyklų į renginį atvyktų kuo daugiau gimnazistų. Nuoširdūs padėkos žodžiai bei viltis, kad ir kitąmet atvyks į Kretingoje rengiamą studijų mugę išsakyta Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Klaipėdos universiteto, LCC tarptautinis universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Mykolo Romerio universiteto, Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Vilniaus universiteto tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto, Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos, Klaipėdos valstybinė kolegijos, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokyklos, Socialinių mokslų kolegijos, Lietuvos verslo kolegijos, Kauno technikos kolegijos, Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro ir jo Kretingos skyriaus, Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro, Klaipėdos technologijų mokymo centro, Klaipėdos turizmo mokyklos, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro, UniExpert atstovams ir nuotoliu prie renginio prisijungusiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Pasieniečių mokyklai ir studijas užsienyje pristatančiam tinklui KASTU.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos