Išvyka į Klaipėdos universitetą

  • Paskelbė : Marius Smilingis
  • Paskelbta: 2022-11-23
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

2022 m. lapkričio 23 d. Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos III-IV kl. mokiniai, lydimi karjeros specialistės Almos Slaboševičienės, dalyvavo Klaipėdos universiteto organizuojamoje iniciatyvoje „Iškeisk pamoką į paskaitą“.

 Apsilankėme užsiėmime „Elektromagnetinė spinduliuotė ir sveikata“ (prof. dr. Arvydas Martinkėnas). Buvo įdomu, informatyvu, sužinojome apie elektromagnetinės spinduliuotės įtaką žmogaus sveikatai, kokių kenksmingų prietaisų reikėtų atsisakyti, kaip galėtume mažinti elektromagnetinę taršą, kokie yra ES reikalavimai buitinių prietaisų gamintojams. Išgirdome praktinių patarimų kaip sumažinti mobiliųjų telefonų įtaką sveikatai.

Antroji paskaita KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultete „Pneumobilio projektas“  (prof. dr. Pranas Mažeika, beje, kretingiškis) visus tiesiog sužavėjo. Įsitikinome, kaip charizmatiškas dėstytojas gali įdomiai, lengvai perteikti žinias apie tokį, atrodytų, sudėtingą dalyką kaip mechanikos inžinerija. Mokiniai pasiliko po paskaitos, apžiūrėjome dar keletą fakulteto auditorijų, sužinojome daugiau įdomių faktų apie šią sritį.

Grįždami aptarėme, jog išvyka buvo labai naudinga, nes mokiniai turėjo progą susipažinti su Klaipėdos universiteto aplinka ir konkrečiomis specialybėmis, prieš nusprendžiant, kurią studijų programą pasirinkti baigus mokyklą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos