Išvyka į Kretingos rajono savivaldybę

  • Paskelbė : Marius Smilingis
  • Paskelbta: 2023-06-13
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Birželio 5 d. gimnazijos II A klasė pradėjo apsilankymu Kretingos rajono savivaldybėje, kur susitiko su Kretingos rajono meru Antanu Kalniumi. Mokiniams buvo smalsu: kaip atrodo iš arčiau savivaldos darbas, kokie klausimai čia sprendžiami, lengva ar sunku būti meru?

Susitikimas prasidėjo savivaldybės posėdžių salėje, meras papasakojo, kokią veiklą vykdo Tarybos nariai, kaip atrodo paties mero darbo diena, pristatė ir  vicemeres Vaidą Jakumienę  ir  Viliją Venckutę- Palaitienę.

Gimnazistai, padrąsinti mero, uždavė jam ne vieną klausimą: ar sunkus mero darbas, kokie sunkiausi ir smagiausi momentai šiame darbe, kada prasideda ir baigiasi mero darbo diena, kada bus pakeista nusidėvėjusi mokyklos stadiono danga, kokie planuojami nauji objektai jaunimui.

 Mokinių prašymu įsiamžinęs nuotraukoje, išskubėdamas į kitą susitikimą, meras pakvietė visus dar apsilankyti jo kabinete ir įsitikinti:  visgi minkšta ar kieta jo darbo kėdė.

Vicemerė Vilija mielai sutiko palydėti mokinius po savivaldybės pastatą ir pristatyti, kokius darbus atlieka įvairių skyrių darbuotojai. Atsisveikindama, pakvietė visus aktyviai dalyvauti miesto gyvenime, teikti pasiūlymus ir idėjas, kaip savivaldybė galėtų dar pagerinti mokymosi, laisvalaikio sąlygas jaunimui.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos