Paskaita „Sportui - taip, narkotikams - ne. Gyvenimo pasirinkimai“

  • Paskelbė : Marius Smilingis
  • Paskelbta: 2023-11-13
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

„Sportui - taip, narkotikams - ne“ - tokiu šūkiu savo paskaitą pradėjo mokykloje apsilankę svečiai: Matas Gailevičius ir Erikas Cchovrebovas, asmeniniai treneriai, dirbantys fizinio aktyvumo centre „Kopa Gym“ Palangoje. Matas yra garsus sportininkų fizinio rengimo profesionalas bei „Kopa Gym“ vadovas. Erikas Cchovrebovas Kretingoje labiausiai žinomas kaip dziudo sporto klubo „Ardonas“ vadovas, ugdantis ir suaugusiųjų, ir vaikų čempionus. Beje, spalio pradžioje Pasaulio IGF graplingo imtynių čempionate, kuris įvyko Šiauliuose, Erikas tapo pasaulio čempionu!

„Neišsigąskite, neatvažiavome moralizuoti, kalbėti tik apie narkotikų žalą“- nuramino sporto treneriai. Norime pasakyti, jog gyvenime viskas priklauso nuo Jūsų pasirinkimo. Tikimės, jog savo pavyzdžiu galime motyvuoti jaunus žmones. Jei mums pavyks pasiekti, kad jūs bent trumpam susimąstytumėte, jausimės laimingi ir pasiekę savo tikslą.“

„Kaip manote, ar svarbu sportuoti? Jei taip, kodėl svarbu? Ar žinote, kaip susijusi mityba ir energija?“ Tokius klausimus uždavus, salėje pradėjo megztis diskusija. Svečiai apsidžiaugė, jog paprašius pakelti rankas, kas iš sėdinčių salėje užsiima sportu, tokių buvo dauguma. Sportininkai įvardijo, kokių fizinių ypatybių reikia kiekvienam žmogui, užsiimančiam sportine veikla: jėgos, greitumo, ištvermės, lankstumo, pusiausvyros, vikrumo, koordinacijos. Visų šių ypatybių nepavyks išsiugdyti, jei sportuojantysis turės žalingų įpročių. Tad motyvacija gyventi sveikai turėtų būti didelė. Net ir  neteisingai pasirinkus svarbu rasti savyje jėgų atsitiesti, svarbu rasti žmogų, kuris padėtų.

Matas papasakojo istoriją iš savo patirties, kaip jam teko padėti gyvenime suklupusiam jo kadaise treniruotam vaikinukui. Tai labai morališkai sunkus, ilgas procesas, bet rezultatas jį įkvėpė užsiimti šviečiamąja veikla, kad mažiau būtų liūdnų istorijų, kad parodytų jaunimui sporto naudą. Juk treniruojame ne tik kūną, bet ir valią, auginame moralinį atsparumą. O sveikame kūne - sveika ir siela!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos