Mokinių mokomoji bendrovė (MMB) „Bee Cozy“

  • Paskelbė : Marius Smilingis
  • Paskelbta: 2023-12-12
  • Kategorija: Renginiai

Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje praktinis verslumas ugdomas įgyvendinant VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“ (LJA) programą „accelerator_x“. Ši programa suteikia mokiniams galimybę išbandyti realaus verslo kūrimo pradmenis dar mokyklos suole, tad moksleiviai iš tikrųjų patiria, ką reiškia kurti, vystyti, valdyti verslą, priimti reikšmingus sprendimus. Mokiniai, dalyvaudami šioje programoje ugdo lyderio savybes ir bendradarbiavimo įgūdžius, kūrybiškumą, drąsą priimti nepatogius sprendimus. 

VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“ jau 30 metų vykdo savo veiklą Lietuvoje. LJA programos kasmet pasiekia apie 20 000 mokinių iš daugiau nei 400 mokyklų ir 73 miestų bei vietovių Lietuvoje. Moksleivius ugdo per 500 Junior Achievement paruoštų mokytojų.

Šiuos mokslo metus pradėjome nuo dalyvavimo inovacijų stovykloje. Tai virtualus renginys, kuriame dalyvauja mokinių komandos iš visos Lietuvos. Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinę gimnazijai atstovavo šešios moksleivių komandos. Stovyklos metu mokiniai analizuoja problemą (rinkos poreikį), sukuria sprendimą (verslo idėją) ir prototipą. Džiugu, kad mokiniai atkreipia dėmesį į tvarumą ir savo sukurtomis verslo idėjomis siekia prisidėti prie darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo.

Lapkričio mėnesį buvo įkurta mokinių mokomoji bendrovė (MMB) „Bee Cozy“, kurios tikslas skatinti ir plėtoti miesto bitininkystę, nepamirštant bitininkystės tradicijų, siūlyti pirkėjams natūralius ir sveikus produktus, rengti edukacijas ir remti VšĮ „Savanoriai vaikams“. 

Gruodžio 1-2 dienomis MMB „Bee Cozy„ narės dalyvavo Kalėdinėje mugėje, kurią organizavo Kretingos rajono savivaldybės Motiejaus Valančiaus viešoji biblioteka. Ruošdamosi mugei, mokinės kūrė etiketes, lankstinukus, ieškojo pakavimo priemonių, liejo žvakes ir žaisliukus iš bičių vaško, sukūrė socialinių tinklų paskyras, skirstėsi užduotimis ir atsakomybėmis, mokėsi dirbti komandoje, motyvavo viena kitą, ieškojo galimybių, ėmėsi iniciatyvos.

Gruodžio 8 dieną „Bee Cozy“ narės atstovavo gimnazijai didžiausioje mokinių mokomųjų bendrovių Kalėdinėje ,,eXpo“, kurią organizavo Junior Achievement. Į Lietuvos parodų ir kongresų centrą Vilniuje šiais metais susirinko 600 moksleivių, 130 mokytojų ir 150 verslo atstovų iš visos Lietuvos. Šiame renginyje mokinės komisijos nariams ir renginio lankytojams pristatė savo verslo idėją, kaip joms sekasi dirbti komandoje, kas atsakingas bendrovėje už finansus, kas už marketingą, o kas už gamybos procesą, kokią problemą jos sprendžia savo sukurtu verslu, kuo jos išsiskiria iš panašias prekes parduodančių verslų, kokios jų ateities perspektyvos. Jaunosios verslininkės grįžo kupinos naujų įspūdžių ir pažinčių, įgijo viešojo kalbėjimo patirties, stiprino pasitikėjimo, lyderystės, komandinio darbo gebėjimus.

Sveikiname mokines laimėjus vardinį apdovanojimą už įkvepiančią jaunimo komandą!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos