Aukštųjų mokyklų mugė 2023 Kaune

  • Paskelbė : Marius Smilingis
  • Paskelbta: 2023-01-23
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Sausio 19 dieną gimnazijos I-IV klasių mokiniai vyko į „Aukštųjų mokyklų mugę 2023“ Kaune.

Studijų pasirinkimas kiekvienam jaunam žmogui yra labai sudėtingas ir atsakingas procesas, todėl labai svarbu susikurti viziją, kuo jis tikisi tapti ir kokių veiksmų turėtų imtis to siekdamas. Žinoti, kas galėtų patarti ne tik, kaip pagilinti savo žinias, ateities perspektyvas, bet ir tinkamiausiai panaudoti savo turimus talentus ir atrasti naujus. Padėti palengvinti mokiniams sprendimus, suteikti vertingų patarimų, kaip surasti savo kelią, taip pat visą reikalingą informaciją apie priėmimo tvarką, stojimų eigą, pasirengimą studijoms buvo pasiruošę įvairių aukštųjų mokyklų atstovai. Jie patarė ir konsultavo, kokių žinių ir gebėjimų reikia norint studijuoti, kaip pasirengti studijoms, kokios ateities perspektyvos pasirinkus vieną ar kitą kryptį. Padrąsino abejojančius, kad reikia siekti tikslo ir viskas yra įmanoma, kai labai to nori.

Dalyvavome diskusijoje „Visi keliai atviri. Kurį pasirinkti?“, kurią pradėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Ministrės kreipimasis daugelį padrąsino: „Nebijokite klysti! Mes jau įžengėme į tą žinių, įgūdžių, sugebėjimų kaitos etapą, kai mokymasis visą gyvenimą daugeliui taps, o kai kuriems jau tapo, visiškai natūraliu. Tai nereiškia, kad visą gyvenimą reikės studijuoti kolegijoje ar universitete. Galima pradėti kelią nuo profesinės mokyklos, po to rinktis bakalauro, vėliau – magistro studijas, jei reikės ir norėsis – įgyti papildomų įgūdžių mokantis neformaliai“.

Išvykome namo, pilni įspūdžių ir įkvėpti ministrės kreipinio „Mieli mokiniai, drąsiai ženkite tą pirmąjį žingsnį, palikę mokyklą. Visi keliai jums atviri!“.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos