Patyriminis vizitas „Affidea“ klinikoje Klaipėdoje

  • Paskelbė : Marius Smilingis
  • Paskelbta: 2023-02-22
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Pirmadienį, vasario 20 d., keletas I-IV klasių mokinių, lydimų karjeros specialistės Almos Slaboševičienės, vyko patyriminiam vizitui (aktyviam profesijos pažinimui) į „Affidea“ kliniką Klaipėdoje.

Mokiniai susipažino su radiologijos technologo profesija. Ją išsamiai, įdomiai ir įkvepiančiai pristatė tikros savo darbo entuziastės Gintarė Studencovaitė ir Greta Monstavičiūtė. Mokiniai galėjo išbandyti, kaip jaučiasi pacientas magnetinio rezonanso aparatu daromoje procedūroje, stebėti kompiuteryje, kaip daromas tyrimas ligoniui. Aiškinosi kaip vyksta pats skenavimo procesas, kokie šio tyrimo privalumai, ką gydytojas iš vieno ar kito tyrimo sužino apie ligą. Paklausinėjo apie šio darbo privalumus, kas sunkiausia, kas labiausiai džiugina, kokių savybių reikia, norint tapti geru šios profesijos atstovu. Kaip pajuokavo specialistės – „mes fotografuojame ir retušuojame nuotraukas“. Bet tai labai kruopštus, kūrybiškas ir atsakingas darbas.

Profesijos pristatymą užbaigėme žinių patikrinimu – mokiniai turėjo atspėti, kokios kūno dalys pavaizduotos kompiuterio nuotraukose. Rezultatas buvo labai neblogas!

Kito vizito metu gydytoja Kristina Starovoitovienė supažindino su odontologo darbu. „Modeliu“ tapo vienas iš mokinių. Ir nors, kaip sakė gydytoja, „tikriausiai nėra nei vieno, nepabuvusio odontologo kėdėje ir nežinančio, ką daro šis specialistas“, į profesiją pažvelgėme iš kitos pusės. Gydytoja papasakojo apie savo darbo subtilybes, leido pažiūrėti ir net pabandyti vieną ar kitą darbo įrankį, papasakojo ir parodė kaip jie veikia. Mokiniai turėjo galimybę užduoti rūpimus klausimus, pabandyti išsklaidyti paskutines abejones, prieš pasirenkant vieną ar kitą profesiją.

Po tokių įdomių patirčių Klaipėdos Affidea klinikos vadovo pavaduotoja Eglė Žegunė dar pasiūlė apžiūrėti visą kliniką, pristatė joje teikiamas paslaugas. Mokiniai pasidžiaugė, kad vizitas buvo labai naudingas, visiems patiko gydytojų profesionalumas ir šiltas bendravimas. Pakvietusi ateityje sugrįžti jau kaip jauniesiems specialistams, klinikos atstovė įteikė po malonią atminimo dovanėlę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos