Ugdymo karjerai pamokos

  • Paskelbė : Marius Smilingis
  • Paskelbta: 2023-03-01
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Pirmąją kovo savaitę Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje, Ugdymo karjerai pamokose, sulaukėme nemažai įdomių svečių. Kovo 1 dieną docentė, mokslų daktarė Gita Šakytė – Statnickė, II E, IV B, IV C gimnazijos klasių mokiniams pasakojo, kaip ugdyti kūrybiškumą.

Kovo 2 dieną svečiavosi net 3 lektoriai. Rusnė Jazdauskaitė iš KASTU.LT II C klasės mokiniams pristatė studijų užsienio šalyse galimybes, jų privalumus ir trūkumus. Rusnė pati studijas baigė Danijoje, tad rėmėsi ir asmenine patirtimi, pasidalino savo įspūdžiais.

Kretingiškis fotografas Gvidas Taurinskas II a klasę sužavėjo ne tik įdomiu pasakojimu apie fotografo darbo subtilybes, bet ir įspūdinga fotoaparatų kolekcija. Kaip teigė svečias, jis pademonstravo tik mažą dalį savo profesijos darbo įrankių.

Baltijos kinologijos centro įkūrėjas ir vadovas,  Gyvūnų globėjų asociacijos prezidentas Vytautas Gustaitis,  23 m. tarnavęs valstybės viešojo saugumo tarnyboje kinologijos skyriaus viršininku nepaliko nė vieno II A klasės mokinio abejingo. Papasakojęs apie kinologo profesiją išsamiai, įdomiai, parodęs daug vaizdinės medžiagos svečiais taip sudomino, jog buvo paprašytas pratęsti pasakojimą net per pertrauką.

Kovo 3 d.  Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro lektorė Daiva Manukian IC mokiniams skaitė paskaitą „Konfliktų valdymas“.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos